Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ruuvikuljetin viljan ja piensiementen lajittelijana ja puhdistuslaitteena

FABER-SEULARUUVI Tehopuhdistin viljankuivureihin

Miksi tuhlata energiaa rikkasiementen ja muiden epäpuhtauksien kuivattamiseen?

Periaatekuva Faber-Seularuuvin toiminnasta

Faber-Seularuuvi on täydellinen vaihdettavilla seuloilla varustettu ruuvikuljetinpaketti. Osa ruuvikuljettimen ulkoputkesta on korvattu helposti vaihdettavalla seulaelementillä. Seularuuvin puhdistusteho perustuu pitkään kokemukseen erillisten Akansaseulojen käytöstä ruuvikuljettimissa. Seularuuvi on tarkoitettu yhdistettäväksi putkistoilla viljankuivurin viljankiertoon, jolloin viljassa olevat pienet roskat ja rikkasiemenet saadaan poistettua jo kuivurin täyttövaiheessa sekä kuivausprosessin yhteydessä.

Kuivureissa pelkällä ilmavirralla toimivat esipuhdistimet eivät monessakaan tapauksessa riitä poistamaan rikkasiemeniä tai muita ominaispainoltaan suuria epäpuhtauksia, jolloin Faber-Seularuuvi on tehokas lisälaite puhdistukseen.

Faber-Seularuuvilla saavutetaan merkittävä energiansäästö viljan kuivausvaiheessa, sillä pienet roskat sekä rikkasiemenet saadaan poistettua viljasta. Tällöin kuivurin käyttö tehostuu, eikä energiaa tarvitse tuhlata rikkasiementen tai muiden epäpuhtauksien kuivattamiseen. Faber-Seularuuvi mahdollistaa viljan- sekä piensiementen kotitarvelajittelun. Kaupallisten siementen lajittelu helpottuu ja nopeutuu huomattavasti puhdistettaessa piensiemenet Faber-Seularuuvilla ennen varsinaista lajittelua.

Viljanpuhdistus ja kotitarvelajittelu

Viljankäsittelyssä kuivattava tai puhdistettava vilja ohjataan elevaattorista jakolaitteen avulla seularuuville, josta se kuljettaa viljan esipuhdistimelle ja sitä kautta kuivurikoneistoon. Seularuuvin seulat poistavat pienet roskat, rikkasiemenet sekä pieniä ja surkastuneita jyviä. Kerääjäkoteloon tuleva seulontajäte ohjataan putkiston avulla joko suoraan painovoimaa apuna käyttäen roskasiiloon tai putkisto voidaan liittää esipuhdistimen poistoputkeen, jolloin poistoputken alipaine imee roskat mennessään.

.

FABER-SEULARUUVIA voidaan käyttää myös piensiementen puhdistuksessa ja lajittelussaPiensiementen puhdistus ja lajittelu

Seularuuvia voidaan käyttää apilan, timotein, rypsin sekä muiden piensiementen puhdistukseen ja kotitarvelajitteluun. Tällöin elevaattorista tulevat siemenet ohjataan viljan tavoin seularuuville, joka toimii piensiemenillä päinvastoin kuin viljalla. Piensiemenet, jotka tulevat seulasta läpi, ohjataan kerääjäkotelon putkiston kautta talteen. Isot roskat jatkavat ruuvikuljettimessa eteenpäin ja ne ohjataan roskasiiloon. Mikäli seularuuvin yläosasta tulee vielä piensiemeniä isojen roskien mukana, voidaan ne kierrättää uudelleen joko kuivurin tai kippaussiilon kautta elevaattorilla seularuuvin läpi.


Herneen erottelu seosviljasta

Seularuuvilla voidaan vähentää myös herneen määrää seosviljasta. Tällöin valitaan isompireikäinen seula, jolloin vilja tulee seulasta läpi ja otetaan talteen kerääjäkotelon poistoputkesta. Herneet jatkavat ruuvikuljettimessa eteenpäin josta ne ohjataan talteen.

Vaihdettavat seulat

Seulakoon valinta:

3 mm:n pyöreäreikäinen seula soveltuu kaikille viljoille sekä piensiementen puhdistukseen ja kotitarvelajitteluun. Poistaa lisäksi hieman mm. rukiista ja vehnästä pieniä ja surkastuneita jyviä.

4 mm:n pyöreäreikäinen yleisseula soveltuu viljan- ja piensiementen puhdistukseen sekä viljan kotitarvelajitteluun, poistaa viljasta myös pieniä ja surkastuneita jyviä.

5x20 mm ja 6x20 mm:n seuloja käytetään mm. seosviljalla haluttaessa vähentää herneen tms. osuutta seoksesta. Seulakoon valintaan vaikuttaa merkittävästi kulloisenkin vuoden kasvuolosuhteet. Näillä seuloilla voidaan vähentää myös mm. valvatin nuppujen määrää viljassa.

NYT MYÖS 5 metrisenä