Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Akanaseula asennettuna ruuvikuljettimen putkeen

FABER-AKANASEULA

Faber-Akanaseula on ruuvikuljettimeen asennettava lisälaite, joka puhdistaa ja lajittelee viljan- sekä piensiemenet (kuten apilan ja timotein) siirtokuljetuksen yhteydessä.

Ruuvikuljettimen ulkoputkesta korvataan kahden metrin pituinen osuus elementtirakenteisella seulaosuudella, joka puhdistaa pienet roskat ja rikkasiemenet viljasta siirtokuljetuksen aikana. Seulaelementti on rakenteensa ansiosta tukeva ja suunniteltu siten, että se on helppo asentaa jo olemassa oleviin ruuvikuljettimiin.

Faber-Akanaseulan käytöllä saavutetaan monia etuja: rehun maittavuus paranee, rikkasiemenet eivät kierrä takaisin peltoon lannan kautta, kuivurien käyttö tehostuu sekä se on edullinen hankinta olemassa oleviin kuljettimiin.

Akanaseulan puhdistustehoon vaikuttaa ruukikuljettimen kulma sekä viljan syöttönopeus (Lähde TTS)

Viljanpuhdistus ja kotitarvelajittelu

Faber-Akanaseula puhdistaa ja lajittelee viljat siirtokuljetuksen yhteydessä. Pienet roskat ja siemenet tulevat seulasta läpi, jolloin viljansiemenet jatkavat siirtokuljettimessa eteenpäin.

Käyttäjäkokemusten mukaan Akanaseula puhdistaa hyvissä olosuhteissa rikkasiemenet jopa yli 90 prosenttisesti. Puhdistukseen vaikuttavat mm. viljan laatu, kosteus, siirtonopeus sekä kuljettimen nousukulma.

Käyttäjäkokemuksia, linkki KV-lehti

Faber-Akanaseula on tarkoitettu käytettäväksi ruuvikuljettimessa aina kun viljaa siirretään. Kasvukausien olosuhteista riippuen viljassa on yleensä rikkakasvien siemeniä ja muita epäpuhtauksia erilaisia määriä. Seula on luonteva menetelmä taata tasalaatuinen viljan laatu niin teollisuuteen kuin kotieläimillekin.

Faber-Akanaseula on lähes välttämätön viljan kylmäilmakuivatuksessa sekä luonnonmukaista tuotantoa harjoittavalla tilalla.

Kuvateksti

Piensiementen puhdistus ja lajittelu

 Faber-Akanaseula on tehokas piensiementen (kuten apilan, timotein ja rypsin) puhdistaja ja lajittelija. Akanaseula toimii piensiemenillä päinvastoin kuin viljaa puhdistaessa. Piensiemenet tulevat seulasta läpi, jolloin isommat roskat jatkavat eteenpäin.

Faber-Akanaseula puhdistaa piensiemenet jopa kerta-ajolla kylvökuntoon (lähde: työtehoseura 1999). Myös kaupallisten siementen lajittelu helpottuu ja nopeutuu huomattavasti puhdistettaessa piensiemenet Akanaseulalla ennen varsinaista lajittelua.

Saatavilla olevat Faber-Akanaseulat

Faber-Akanaseuloja on saatavilla seuraavia kokoja:

-4" (100 mm) ruuvikuljettimeen, seulan reikäkoko 4 mm

- 5 " (125 mm) ruuvikuljettimeen, seulan reikäkoko 4 mm

- 6 " (150 mm) ruuvikuljettimeen, seulan reikäkoko 3 mm

-6 " (150 mm) ruuvikuljettimeen, seulan reikäkoko 4 mm

UUDET TUOTTEET

-4" (100 mm) ruuvikuljettimeen, OVAALI Reikäinen seula, reikäkoko 7,5x20mm
-5" (125 mm) ruuvikuljettimeen, OVAALI Reikäinen seula, reikäkoko 7,5x20mm
-6" (150 mm) ruuvikuljettimeen, OVAALI Reikäinen seula ,reikäkoko 7,5x20mm